Over Ons

OVER ONS

Het Koor

IKK “De Regenboog” werd opgericht in september 2007 door dirigent Hidde Zwart. Inmiddels bestaat dit enthousiaste kinderkoor uit ruim 50 meisjes en jongens vanaf 5/6 jaar. Het repertoire bestaat uit eigentijdse Christelijke liedjes die bij uitvoeringen worden begeleid door een muziektrack. Het kinderkoor wordt veel gevraagd voor kerk- of zangdiensten, speciale zangavonden en (kerst)concerten in de grote regio rond Krimpen aan den IJssel. De uitvoeringen worden met zorg gepland, want bij uitvoeringen blijft het koor afhankelijk van de inzet van vele ouders. Wij zingen bij voorkeur niet op Christelijke feestdagen en op zondagen die in een schoolvakantie vallen. Het koorseizoen wordt meestal afgesloten met een gezellige avond voor alle leden. Kinderkoor De Regenboog repeteert op vrijdagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur. Sinds 2010 zingen de tieners (vanaf 10 jaar) daarna nog door tot ongeveer 20.15 uur en repeteren dan hun eigen (meerstemmige) repertoire. De repetities vinden plaats in De Ark, Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel.

Hidde Zwart - Dirigent

IKK "De Regenboog" staat onder leiding van dirigent Hidde Zwart. Hidde is geboren in 1989. Hij is als groepsleerkracht van groep 6 werkzaam op basisschool De Zonnewijzer in Amersfoort. Naast dat Hidde al sinds de oprichting van het kinderkoor (inmiddels 10 jaar geleden) de dirigent is van IKK "De Regenboog" is hij ook de tweede dirigent van Interkerkelijk Gemengd koor "River Voices" uit Krimpen aan den IJssel en het Vocaal Ensemble 't Hart uit Werkhoven. Hidde is zijn muzikale loopbaan begonnen toen hij, na een korte periode van pianolessen, op tienjarige leeftijd startte met trompetles. Hidde was ruim 15 jaar lid van Muziekvereniging Concordia in Krimpen aan den IJssel. Op dit moment speelt hij regelmatig tijdens koorconcerten en zangdiensten, zoals bij de Diensten met Belangstellenden in de Engelse Kerk aan het Begijnhof in Amsterdam. Samen met zijn vader, Everhard Zwart, vormt hij een duo voor Trompet en Orgel.

HET BESTUUR

Deze mensen houden het koor draaiend

Marijke Godeschalk

Voorzitter

Het bestuur is blij dat (Juf) Marijke Godeschalk (1956) de plaats van voorzitter heeft willen invullen. Marijke komt, net als Hidde, uit het onderwijs. Zij is zelfs nog zijn 'juf' geweest op de basisschool.  Marijke zingt zelf ook bij twee koren. Een aantal jaren is zij trouw lid van Interkerkelijk Gemengd Koor "River Voices" en sinds 2017 is zij lid van Koorvereniging Concertante.

Marjan Zwart

Secretaris

Marjan Zwart (1960) is de secretaris van IKK "De Regenboog". Zij is nog parttime werkzaam bij Hess Uitvaartzorg. Daarnaast doet zij veel vrijwilligerswerk, zoals een bestuurstaak bij het kinderkoor. Zelf zingt Marjan al ruim 35 jaar. Eerst bij het Ikazia-koor, daarna bij een jongerenkoor, maar inmiddels al ruim 30 jaar bij Koor Concertante en vanaf de oprichting bij Interkerkelijk Gemengd Koor "River Voices".

Marjan is getrouwd met Everhard en zij zijn de ouders van Hidde. Zij is betrokken geweest bij de oprichting van "De Regenboog" en is altijd actief geweest voor het koor. Als secretaris draagt zij er zorg voor dat al het reilen en zeilen van het koor, naast het zingen, een goede doorgang vindt.

Secretariaat:

Rondo 20

2925 AD Krimpen aan den IJssel

secretaris@ikkderegenboog.nl

Leopold Borsboom

Penningmeester

Leopold (1947) is de penningmeester van IKK "De Regenboog". Hij is woonachtig in Delft en getrouwd met Ella. Ruim 40 jaar is Leopold al een actieve zanger. Hij is begonnen op een jongerenkoor maar zingt nu als 30 jaar bij Koor Concertante in Voorburg en sinds kort ook bij Chr. mannenkoor "De IJsselzangers".  Leopold en Ella volgen het kinderkoor al vanaf de oprichting en zijn erg betrokken bij het koor.

Begeleiding

IKK "De Regenboog" prijst zich gelukkig dat het een aantal jaren een vaste pianobegeleider heeft gehad. Helaas is deze samenwerking door drukke werkzaamheden tot een einde gekomen en is hier nog niemand voor in de plaats gekomen. Tijdens de repetities begeleidt Hidde Zwart nu zelf het koor op de piano.

Vanaf 2017 zingt het koor regelmatig met begeleidingsbanden. Deze worden "op maat" gemaakt door Hidde. Met deze begeleiding door een complete band is het zingen nog leuker geworden.