Over Ons

OVER ONS

Hidde Zwart - Dirigent

IKK "De Regenboog" staat onder leiding van dirigent Hidde Zwart. Hidde is geboren in 1989. Hij is als groepsleerkracht van groep 6 werkzaam op basisschool De Zonnewijzer in Amersfoort. Naast dat Hidde al sinds de oprichting van het kinderkoor (inmiddels 10 jaar geleden) de dirigent is van IKK "De Regenboog" is hij ook de tweede dirigent van Interkerkelijk Gemengd koor "River Voices" uit Krimpen aan den IJssel en het Vocaal Ensemble 't Hart uit Werkhoven. Hidde is zijn muzikale loopbaan begonnen toen hij, na een korte periode van pianolessen, op tienjarige leeftijd startte met trompetles. Hidde was ruim 15 jaar lid van Muziekvereniging Concordia in Krimpen aan den IJssel. Op dit moment speelt hij regelmatig tijdens koorconcerten en zangdiensten, zoals bij de Diensten met Belangstellenden in de Engelse Kerk aan het Begijnhof in Amsterdam. Samen met zijn vader, Everhard Zwart, vormt hij een duo voor Trompet en Orgel.

HET BESTUUR

Deze mensen houden het koor draaiend

Marijke Godeschalk

Voorzitter

Het bestuur is blij dat (Juf) Marijke Godeschalk (1956) de lege plaats van voorzitter heeft willen invullen. Marijke komt, net als Hidde, uit het onderwijs. Zij is zelfs nog zijn 'juf' geweest op de basisschool. Met de komst van Marijke heeft het kinderkoor een compleet en enthousiast bestuur.

Marjan Zwart

Secretaris

Marjan Zwart (1960) is de secretaris van IKK "De Regenboog". Zij is, na jaren full time werken, nu nog enkele uren per week werkzaam bij Hess Uitvaartzorg. Daardoor heeft zij meer tijd voor vrijwilligerswerk, zoals een bestuurstaak bij het kinderkoor.

Marjan is getrouwd met Everhard en de moeder van Hidde. Zij is betrokken geweest bij de oprichting van "De Regenboog" en is altijd in meer of mindere mate betrokken gebleven bij het koor. Ze draagt er zorg voor dat al het reilen en zeilen van het koor, naast het zingen, een goede doorgang vindt.

Secretariaat:

Rondo 20

2925 AD Krimpen aan den IJssel

secretaris@ikkderegenboog.nl

Leopold Borsboom

Penningmeester

Leopold (1947) is de penningmeester van IKK "De Regenboog". Leopold is woonachtig in Delft en is getrouwd met Ella. Leopold is ruim 42 jaar werkzaam geweest als activiteitenbegeleider in een GGZ-ziekenhuis. Nu is hij gepensioneerd en doet hij vrijwilligerswerk bij de gemeente Delft in de schuldhulpverlening.

Ruim 30 jaar is Leopold al een actieve zanger. Hij is begonnen op een jongerenkoor en zingt nu bij Concertante in Voorburg. Leopold doet hier veel werk, waaronder het beheer van het muziekfonds. Door het zingen bij Concertante is de binding ontstaan met de familie Zwart. Leopold en Ella volgen het kinderkoor al vanaf de oprichting. Nu gaat hij zorg dragen voor de financiën van het kinderkoor.

 

 

Begeleiding

IKK "De Regenboog" prijst zich gelukkig dat het een aantal jaren een vaste pianobegeleider heeft gehad. Helaas is deze samenwerking door drukke werkzaamheden tot een einde gekomen en is hier nog niemand voor in de plaats gekomen. Tijdens de repetities begeleidt Hidde Zwart nu zelf het koor op de piano.

Vanaf 2017 zingt het koor regelmatig met begeleidingsbanden. Deze worden "op maat" gemaakt door Hidde. Met deze begeleiding door een complete band is het zingen nog leuker geworden.